Hund som är rädd för fyrverkerier.

Hund som är rädd för fyrverkerier.

Hund som är rädd för fyrverkerier.

Hunden som är rädd för fyrverkerier.

 Blir din hund rädd för smällare och fyrverkerier?

Är din hund skotträdd eller obekväm vid höga ljud?  Hunden som är rädd för fyrverkerier behöver en hjälpande hand. Nyårsafton är en tid för firande och glädje men för många hundägare kan det vara en riktig utmaning. Att hantera sina skotträdda hundar under fyrverkerier och smällare kan kännas svårt. Här kommer 3 tips på hur du kan förbereda din hund för nyår, smällare, höga ljud och fyrverkerier.

Främja inre lugn och ro med tillskottet Balans från Svenska Djurapoteket

Svenska DjurApoteket vill tipsa om Balans, tillskottet som ger din hund inre lugn och ro. Från obekväm till bekväm – även på nyår! Vi erbjuder ett utmärkt tillskott som kan hjälpa din hund att hålla inre balans under högljudda och skrämmande händelser som fyrverkerier. Utformad för att ge inre lugn och ro.

Man kan ge Balans varje dag och även dubbla dos vid specifika situationer. Vi rekommenderar att börja vänja in Balans cirka 1 månad innan nyår. Är din hund rädd för smällare och du vill träna en skotträdd hund kan Balans vara ett bra komplement i träningen.

Ge Lickmat under nyårsnatten

Lickmat är en fantastisk aktivitet! Det är en typ av mjuk matta med mönster i, du kan smeta på blötlagd torrfoder, färskfoder eller till exempel jordnötssmör. Svenska DjurApoteket har jordnötssmör som är snäll mot din hund! Det tar tid för hunden att slicka upp vilket kan distrahera dem från ljud utanför. Slicka har även lugnande effekter, därför är LickMat en perfekt aktivitet för din hund under nyår! Vill du göra det smidigt kan du förbereda några LickMats och lägga i frysen.

Svenska DjurApoteket har LickMats i olika former och storlekar, från svåra till enkla berikningsmattor.  

Se alltid till att din hund tål jordnötssmör, frukter och grönsaker innan du ger. Rådfråga veterinär. 

Skapa en trygg plats för din hund som är rädd för fyrverkerier.

Att skapa en trygg plats för din hund är avgörande för att hjälpa dem att hantera sin skotträdsla. En plats där de kan dra sig tillbaka och känna sig säkra. Det kan vara deras bädd, ett speciellt rum eller en mjuk grotta som du skapar med filtar och kuddar. Låt din hund själv välja denna plats när de känner sig rädda och se till att den är tillgänglig för dem under nyårsafton. Lägg gärna deras favoritleksaker och några godbitar i den.

När det är fyrverkerier, försök att inte lämna din hund ensam hemma. Se till att gå ut med din hund i god tid och håll hunden inomhus när det smäller som mest. Dra för gardinerna och spela musik för att göra ljudet från smällarna mindre högt. Aktivera din hund under dagen med en lång promenad och lite hjärngympa så din hund är trött i kroppen och knoppen för kvällen.

Sammanfattningsvis, att hjälpa din extremt skotträdda hund under nyår kräver lite förberedelse och kärlek. Genom att använda Balans från Svenska Djurapoteket, ge LickMat som distraktion och skapa en trygg plats, kan du göra firandet enklare för både dig och din fyrbenta vän. Kom ihåg att vara tålamod och kärleksfull!  Din hund kommer att känna sig tryggare och mer avslappnad om du också är det!

Undrar du om reglerna kring smällare och fyrverkerier kan du läsa mer om det på SKK:s hemsida. 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →